Ross Campbell. Photographer.

Architectural & Commercial Photographer

Regular Updates

Regular updates are something that I think most working professionals seem to struggle with at one point or another; in my case it's becoming a common theme.  At the stage I'm at in my career I go through quiet spells and busy spells.  The quiet spells allow me time to consider marketing, look at updating my portfolio, and explore personal projects, whereas the busy times allow me to visit and photograph interesting architectural and sculptural commissions.

Keeping any potential clients and followers of my work updated is an important aspect to any business these days as the digital medium allows anyone, anywhere to access my photography.

I was recently introduced to an innovative contractor called Nest through Dress for the Weather and their project at Crown Gardens in Glasgow's West End.  I have since photographed several of their smaller projects including a re-shoot of Crown Gardens to add some images for publication in Homes and Interiors Scotland magazine which was featured in this month's edition.

The first project was in Anniesland and was a spacious stylised bathroom refurbishment.  It was a lovely introduction to Nest's unique style and use of materials.  It included some weathered timbers matched with a contemporary sink, wc and bathtub.

The second project was a more traditional refurbishment in terms of the fact that it was merely to refresh an old space rather than fully update and redesign an existing one.  

The third  project I photographed solely for Nest included a new utility extension, refurbishment of several rooms and re-purposing of the outdoor space.  The extension was clad in timber with a neat seamed metal roof.  The rear of the existing dining kitchen was opened up with bi-fold doors to the back garden.  The refurbishment also included an internal shower room which was completely revamped and updated.

The most recent project I photographed was just along the road from the last one, and involved opening up the rear wall to the garden via long bi-fold doors and opening up the living room to the large dining-kitchen.  On the upper floor a dormer window was added to increase the size of room and make the room usable as a child's bed/playroom.

I've really enjoyed these projects given the residential scale and the immediate benefit that these projects are giving to the clients.  I appreciate the opportunity to photograph these jobs  and hopefully give them some exposure and show them to a wider audience.

All content and images Copyright. Ross Campbell. Photographer 2017